Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Smart HR geeft bedrijven de mogelijkheid om loopbaancoaching aan te bieden aan werknemers die behoefte hebben aan het inzichtelijk te maken van hun loopbaanperspectieven binnen de bestaande organisatie. Dit heeft zowel voordelen voor de werkgever als werknemer. Als loopbaancoach in regio Amsterdam helpen wij werknemers zo goed mogelijk te functioneren en zichzelf verder te ontwikkelen.

Wat houdt loopbaancoaching bij bedrijven in?

In veel organisaties is er weinig aandacht voor mensen met hun loopbaan. Ambitieuze mensen met groeipotentieel gaan dan vaak op zoek naar een volgende stap in hun carrière bij een andere werkgever. Dit is jammer, want daarmee verliest een werkgever waardevolle kennis en capaciteit binnen de organisatie. Daarnaast brengt dit de nodige kosten met zich mee, als er voor deze werknemer weer een vervanger gezocht moet worden. Op welke punten helpt Smart HR met loopbaancoaching?

 • Het leveren van een bijdrage bij functioneringsgesprekken
 • Het opstellen van arbeidsvoorwaarden en loopbaanperspectieven
 • Het begeleiden van interne personeelsdoorstroming
 • Het geven van gericht advies bij veranderingen in het personeelsbeleid
 • Het geven van advies bij herplaatsing of promoties
 • Het coachen en begeleiden van medewerkers op de werkvloer
 • Het begeleiden van interne of externe sollicitatieprocedures

Veranderende situaties op de werkvloer kunnen voor sommige medewerkers een uitdaging zijn, maar voor anderen kan dit weerstand oproepen. Sommige werknemers willen hogerop komen, maar weten niet goed wat de interne mogelijkheden zijn. Het is dan fijn om met een loopbaancoach alle opties, carrière wensen en doorgroeimogelijkheden in kaart te brengen en te kijken welke competenties of vaardigheden versterkt moeten worden om dit te kunnen bewerkstelligen.

Loopbaancoaching en werkgevers

Smart HR is er ook voor werkgevers. Door middel van management coaching of personal coaching kunnen wij ook leidinggevenden en managers adviseren en begeleiden bij het maken van doelgerichte keuzes, het functioneren binnen de organisatie en mogelijke ontwikkelingen die er gaande zijn. Ook managers en directieleden staan voor uitdagingen die wellicht niet allemaal inzichtelijk zijn. In dergelijke gevallen is het een meerwaarde om een sparringpartner en adviseur in armen te nemen om zaken bespreekbaar te maken en samen te streven naar goede oplossingen.

Interne loopbaancoaching en de voordelen

 • Het vergroten van zelfkennis en loopbaanwensen
 • Een hogere betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie
 • Minder doorstroom en afvloeiing van kennis en capaciteit
 • Een betere interne doorstroming op belangrijke sleutelposities
 • Kostenbesparing op uitloop van goede medewerkers

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van loopbaancoaching?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van loopbaancoaching binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en maken wij een vrijblijvende afspraak.

Met loopbaancoaching houdt u goed personeel binnen uw bedrijf

Vraag meer informatie aan
Vraag meer informatie aan